Kesäkilsoja tarjoaa markkinoille tullut kokonaan uusi kotimainen rengasmerkki – päätin testata!

Kaupallisessa yhteistyössä: Kontio Renkaat

Ja taas rullaa Seat kesän kiinalaisilla…

Tänä keväänä rengasmarkkinoilta viimeinkin kajahti! Suomalaista suunnittelua olevat Kontio Renkaat piti tulla markkinoille jo muutamia vuosia sitten, mutta pelinavaus viivästyi ja renkaat saapuivat myyntiin tänä keväänä. Renkaiden virallinen lanseeraus oli American Car Show’ssa pääsiäisenä.

Kontio Renkaat on nokialainen yritys, ja valmistaja sanoo tuovansa premium-renkaat kaiken kansan ulottuville – “hyvä rengas on jokamiehen oikeus”, kuuluu Kontio Renkaiden slogan. Kontio Renkaat myös nimenä on hyvin suomalaisiin vetoava. Lupaa siis varsin hyvää.

Kontio Renkaiden peräänkuuluttama jokamiehen oikeus on mielestäni tärkeä pointti – ja tärkeä viesti. Suomalaiset ajavat autojensa renkaat ihan liian loppuun. Liian matalaksi kulunut kulutuspinta on turvallisuusriski, varsinkin vesisateella ja märällä asfaltilla. Renkaiden kulutuspinnassa ei pitäisi säästellä juuri turvallisuuden vuoksi. Mieluummin vaihtaa renkaat useammin kuin ajaa ne sakkopinnoille.

Turvallisuus on mielestäni tärkeä ja perusteltu pointti harkita auton alle vaikka edullisempaa rengasta. Järkevä kuljettaja tietysti sopeuttaa nopeutensa myös kelin mukaan, oli autossa alla sitten millaiset renkaat tahansa.

Kontio Renkaat toi markkinoille nyt kokonaisen mallisarjan, rengasperheen. BearPaw-mallistossa on kaikkiaan kolme eri rengasta, BearPaw HP, BearPAW Harmonic sekä BearPaw Sport Macro – toisin sanoen siis pienille perheautoille tarkoitettu rengas, tavallinen henkilöautorengas sekä urheilullinen, korkeampaa suorituskykyä tarjoava rengas. Kokoluokat ovat aina 14-tuumaisesta renkaasta 19-tuumaisiin renkaisiin. Hinnat alkavat alle 40 eurosta kappale, suurimmankin koon ollessa alle 80 euroa kappale. Kontio Renkaiden tarkempia hintatietoja pääset tutkimaan tästä Vannetukun sivuilta. Hinnan ei pitäisi olla enää mikään syy siihen, että ajaa vanhat renkaansa niin loppuun, että kankaat alkavat kumeista paistaa.

Kontiot ovat suomalaista insinöörityötä suunnittelun osalta, mutta niiden kyljessä on myös “Made in China” -merkintä. Viime kesänähän Jussin ja minun Seateissa pyöri alla myös kiinalaiset renkaat, Jussilla Trianglet – valitteli etupään pitoa kostealla – ja minun Seatissani Linglongit. Kun Linglongeilla ajamisesta jäi miellyttävä kuva ja vielä edulliseen hintaan, päätin kokeilla myös halvempaa merkkiä toistamiseen. Mielenkiinnolla odotin, kun kesärengaskausi Kontioilla alkaisi.

Seatiin tullut rengassarja oli malliston suurikokoisin Kontio Renkaat -sarja, kokoa 235/35R19. Niiden malli on BearPaw Sport Macro. Rengassarja vaikutti silmämääräisesti yhtä hyvältä kuin mikä tahansa rengassarja, kaikki renkaat olivat mustia ja pyöreitä. Seatin alle ne laitettiin Mekonomen Autohuolto Vantaalla, jonka valikoimasta löytyy myös muun muassa Linglongin renkaita. Renkaat menivät auton vanteille helposti eikä tasapainotuksessa tarvinnut turvautua kovinkaan isoihin painomääriin.

Kontio Renkaat ovat pyörineet Seatin alla nyt pari viikkoa ja kilometrejä on alla jo satoja, myös sadekelillä. Missään rankkasateessa en ole vielä ajanut, mutta ensituntuma märästä asfaltistakin on hyvä, renkaiden pinta läpäisee vettä ilmeisen hyvin.

Kontiot toimivat siis niin kuin kesärenkaan pitääkin. Ne ovat myös miellyttävän tuntuiset ajaa ja ovat myös yllättävän hiljaiset, rengasmerkintöjen mukaan 71 desibeliä, mutta tätäkin tutkimme myöhemmin hieman enemmän.

Mitään perusteellisia rengastestejä emme Kontio Renkaalla kesän aikana lähde tekemään. Kontiot näkevät Seatin alla pitkät siivut suomalaisen kesän tiestöä pk-seudulta Savon takamaastoille ja ties minne. Siinä on testiä riittämiin.

-manu-

1 thought on “Kesäkilsoja tarjoaa markkinoille tullut kokonaan uusi kotimainen rengasmerkki – päätin testata!”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.