Mitä pukinkonttiin? Joululahjavinkit autohullulle

Joululahjaostoksilla on yleensä kaksi haastetta: idea ja budjetti. Yleensä kumpaakaan ei ole nimeksikään, varsinkaan sitä ideaa. Ajattelimmekin koostaa mielestämme mielenkiintoisimmat joululahjavinkit helpottamaan vääjäämätöntä lahjapaniikkia.

Shortlistalle päätyi yhdeksän kappaletta netissä vastaan tulleita erilaisia käsitöitä ja tuotteita, jotka varmasti istahtaisivat autoilevan elämään. Hintahaarukka on “kaaheen laakee” – muutamasta eurosta tuhansiin euroihin. Jokaisen kukkarolle löytynee jotain.

1. Alfa Romeo-kalvosinnapit, 8,65€


Mikään ei viimeistele vaatetusta niin kuin yksityiskohdat. Oli kuski nainen tai mies, niin alle kympillä löytyy Alfa-kuskin olemuksen särmäistävät kalvosinnapit.

2. Volkswagen-kravattiklipsi, 35,20€

Tämä käsityönä tehty solmionpidin on nokkela huumorilahja Volkkarifanille, jolla kraka liehuu. Klipsi on saanut alkunsa ilmeisesti 1960-luvun Volkkarin avaimesta, johon on lisätty tahraamattomasta metallista hammastettu klipsiosuus.

3. Quad Lock -kännyteline autoon, 39,90€

Quad Lock -telineen valtti on käytön helppous ja keveys. Twist, Lock and Go™ kiinnitysmekanismilla känny naksahtaa kiinni nopeasti ja pysyy.

 

4. Focus HUD, 29,00£

Tämä joululahjavinkki tarjoilee tyylikkäästi tehtyä heads-up-navigointia. Lataat applikaation puhelimeesi (iOS ainoastaan, Android-versio tuloillaan), länttäät puhelimen Focus HUD-telakkaan, telakka mittariston ylle ja menoksi.

Bonuksena tulee ilmainen rahti, no matter where you live.

5. Yepzon One GPS-paikannuslaite, 69,00€

Parisen vuotta sitten markkinoille tullut Yepzon One GPS on Suomessa kehitetty, purulelun näköinen ladattava paikkannuslaite.

Yepzon One GPS on painikkeeton pieni mokkula, mikä paritetaan puhelimen kanssa. Tämän jälkeen puhelimen avulla voi seurata missä Yepzon menee.  Etäisyydellä ei ole merkitystä paikantamisen suhteen: paikannettava voi olla vieressä tai toisella puolella maapalloa. Näppärästi kulkee vaikka avaimenperänä tai koiran kaulapannassa.

Mutta, Yepzon One GPS:n käyttö maksaa. Tosin aika vähän hyötyyn nähden. Yepzonin ostohintaan kuuluu 5 Mb käyttöä ja tämän jälkeen käyttö maksaa 3,95 €/5 Mb. Tämä vastaa valmistajan mukaan käytännössä kuukauden käyttöä vastaavaa tiedonsiirron määrää. Laitetta voi käyttää tällä hetkellä ilman lisämaksuja EU:ssa, Venäjällä ja USA:ssa.

Lemmikkien, jälkikasvun ja omaisuuden paikantamiseen. Valmistajalla on myös päheämpi malli nimeltään Freedom. Tuossa on herkkuina muun muassa sos-nappi.

6. FenSens langaton parkkitutka, 169,00 US $ + verot

Tai pikemminkin applikaatio, mikä on yhteydessä langattomasti rekisterikilven yhteyteen asennettavaan sensoriin. Tämän avulla mihin tahansa autoon saa parkkitutkan eteen sekä taakse. Puhelin toimittaa näytön virkaa, ja sensorien asennus valmistajan mukaan onnistuu viidessä minuutissa.

Hintaa eurokilpiversiolla on 169 jenkkidollaria, mihin lisätään rahti ja tietysti verot. FenSens on oiva lahja esimerkiksi museoharrasteautoilijalle, joka haluaa pitää auton rakenteet mahdollisimman alkuperäisessä kunnossa.

Seuraavat joululahjavinkit vaatinevat hieman joustoa sisustussuunnittelun tiimoilta.

7. Rover Minin venttiilikopasta tehty pöytälamppu, 245,00€

Mikään ei tarjoa keskusteluille hedelmällisempiä lähtöjä kuin oudot esineet. Tämä Leebenswerkin tehtailema pöytälamppu on Rover Minin ja UAZ-469:n rakkauslapsi: Mini tarjosi venttiilikopan varjostimeksi, UAZ luopui yhdestä männästään ja kiertokangestaan. Korkeutta komistuksella on noin 36 senttimetriä.

Valo laitetaan päälle tietenkin kääntämällä virta-avainta. We like! Samaisilta lamppunikkareilta löytyy myös nokka-akselista sekä ilmanputsarista tehty jalkalamppu.

8. 911 kaiuttimet, 499,00€

Jos lahjabudjetti antaa myöten, auto- ja audiotuntijalle osuva lahja on Porsche Designin bluetooth -kaiutin. Suorituskykyä on esikuvansa mukaisesti. 60-wattinen NFC-tekniikalla varustettu bluetooth 4.0 -stereokaiutin kestää musiikin tuuttaamista 24 tuntia. Ja mikä parasta, vehje on liki identtinen 911 GT3:n pakoputken kanssa. Painoa kaiuttimella on reilut 3 kg.

9. 911 Soundbar, 2900,00 €

Olemme vakaasti sitä mieltä, että ripaus peltityötä naitettuna hifiin tarjoaa ainutlaatuisen kombon.

Porsche Design ei jättänyt 911 GT3 inspiroimaa työtä pikkukaiuttimeen. 911 Soundbar on 911 GT3:n takapöntöstä tehty 2.1 virtuaali surround-äänellä varustettu langaton kaiutin. Tehoja löytyy 200 wattia ja painoa 19 kiloa.

Tästä löytyy basso- ja diskanttisäätöjä, aptX® dekoodaus, kauko-ohjain, DTS TruSurround™, bluetooth, kaksi digitaalista sisäänmenoa muiden muassa.

911 Soundbarin ulkonäkö on jätetty harkitusti rahtusen krouviksi. Hitsaussaumoissa palojälkiä, ainoa viimeistely yksityiskohta on tuplapakoputket.

Kokonaisuus ei ole kuitenkaan pelkkä koriste: GT3:n äänenvaimentimen rakenne sekä pakoputki resonoivat ääntä. Valmistajan mukaan nuo tarjoavat lyhyesti sanottuna enemmän tehoa. Kelpaisi.

Rattoisaa joulunodotusta kaikille! Toivottavasti joululahjavinkit tuovat helpostusta ideointiin.

-jussi-

Ja olemmehan testanneet myös erinomaisesti lahjavinkiksi taipuvat Needit Park Lite-automaattisen parkkikiekon, Audin perään pystytettävän teltan sekä Minin katolle asennettavan majoitusratkaisun.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.