Vähän liiankin vaivatonta pysäköintiä

Needit Park Lite

Kaksi kuukautta käytössä ollut elektroninen Park Lite -pysäköintikiekko on tehnyt pysäköinnistä vähän liiankin vaivatonta.

Pari vuotta sitten voimaan tullut uusi asetus pysäköintikiekkojen muodosta salli muun muassa elektroniset pysäköintikiekot autoissa.

Elektroninen pysäköintikiekko toimii siis siten, että laitteen sisällä on g-voimatunnistin, joka reagoi auton liikkeisiin. Kun auto pysähtyy, auton tuulilasiin kiinnitetty elektroninen kiekko asettuu automaattisesti sen oikeaan aikaan asetetun kellon mukaan joko seuraavaan tasa- tai puoleen tuntiin ja ajan pysäköintiaikana auton tuulilasin ulkopuolelle. Varsin vaivatonta, ei tarvitse itse tonkia pysäköintikiekkoa oven taskusta tai hanskalokerosta tai sieltä missä kukin sitä säilyttää.

Park Lite on tehnyt pysäköinnistä jopa niin vaivatonta, että välillä meinaa unohtaa kokonaan tarkistaa pysäköintialueelle ajaessaan, että täytyykö pysäköinnistä maksaa vai ei. Tämä huolettomuus on esimerkiksi jo kertaalleen aiheuttanut sen, että jätin auton maksamatta pysäköinnistä sellaiselle pysäköintialueelle, jossa pysäköinnistä olisi pitänyt maksaa. Pysäköinti on todellakin vaivatonta Park Liten ansiosta, jos tällaisia unohduksia tapahtuu.

Park Liten maahantuoja, elektroniseen tukkukauppaan erikoistunut One-Pro lupaa, että ensi vuoden puolella Park Liteen on tulossa sovellukseen laajennus, jolla voi hoitaa myös maksullisen pysäköinnin.

Tälläkin hetkellä Park Liteä voi käyttää Android- ja iOS-käyttöjärjestelmissä toimivissa älylaitteissa sovelluksen kanssa niin, että Park Lite -sovellukseen asetetaan auton pysäköintiaika ja pysäköinnin pituus. Sovellus hälyttää, kun ilmainen pysäköintiaika veloituksettomalla parkkialueella on päättymässä. Lisäksi sovellus näyttää auton sijainnin.

Kun maksullisen puolen Park Litessä saa vielä käyttöön, Park Lite on kyllä varsin erinomainen laite. Se on sitä jo nyt, vaikka se toimii tällä hetkellä vain ilmaisilla pysäköintialueilla. Monestihan meille käy niin, että ”käväisen vaan pikaisesti tuossa liikkeessä” tai pysäköintikiekon yksinkertaisesti unohtaa asettaa kiireessä jossain piipahtaessaan ja sillä aikaa pysäköinninvalvonta onkin ehtinyt paikalla kirjoittamaan virhemaksua.

Tämä on Park Liten pointti – näiltä unohduksilta sen ansiosta välttyy jo nyt täysin, koska kiekko asettuu automaattisesti oikeaan aikaan. Alle neljän kympin sijoitus maksaa käytännössä takaisin itsensä yhdestä tällaisesta unohduksesta. Enää tarvitsee vain huolehtia siitä, että laitteessa on paristo kunnossa. Kun paristo alkaa ehtyä, pysäköintikiekko ilmoittaa siitä hyvissä ajoin. Pysäköinti ei voisi enää tämän helpommaksi muuttua!

Verkkokauppa.com ja Motonet myyvät näitä ainakin.

-manu-

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.