Tässä monta syytä, miksi autopesu kannattaa tehdä säännöllisesti!

Pestäkö vaiko eikö pestä? Pestäpä hyvinkin.

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: Juhlapesu 

“Kun on tällainen loskainen ja kurainen keli, autopesu on turhaa, koska auto likaantuu kuitenkin samantien. Sama pestä sitten, kun kelit kohdillaan”, kuulee monesti sanottavan. Kyllähän se likaantuu, mutta turhaa auton peseminen ei ole kurakelilläkään.

Kun auton maalipinta on likainen, se nimenomaan pitäisi pestä. Puhdas maalipinta säilyy paremmin kuin tiesuolan ja lian kuorruttama maalipinta. Auton peseminen usein, oli keli millainen tahansa, on juuri sen oikeanlaista hoitoa.

Juhlapesu halusi murtaa nämä väärät ja juurtuneet autonpesukäsitykset. Heidän palvelukonseptinsa on täysin erilainen kuin mihin tähän saakka on autopesubisneksessä totuttu näkemään. Juhlapesun käyttö perustuu kuukausimaksuun. Vaikka sarjapesujakin Juhlapesulta on saatavilla, kuukausimaksulla auton pesu on vaivattominta. Mitä enemmän pesee, sitä edullisemmaksi yksittäinen pesukerta tulee.

Homman ytimessä on Juhlapesu-applikaatio. Siitä näkee, onko lähin pesula vapaa ja vai ei, ja kuinka paljon jonoa on oven taakse kertynyt. Itse autopesu käynnistys hoituu kätevästi auton rekisterikilven tunnistuksella ja applikaatiolla – pesua ei tarvitse käydä ostamassa mistään tiskiltä erikseen eikä tarvitse syöttää vaivalloisia koodeja. 

Applikaatiosta on valittavissa eri tasoisia pesuja. Itse käytän kaikkein useimmin pesuohjelmista 11 minuuttia kestävää Juhlapesua – se toimii ja on usein riittävä, koska auto ei ole myöskään kovin usein mikään superlikainen – koska autoa pestään usein. Silloin kun likaa on pinnassa paljon, tulee valittua 16 minuuttia kestävä Luksuspesu.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Syksyllä, kun oli märkää ja satoi jatkuvasta, käytin usein 11 minuuttia kestävää sadepesua. Uskomatonta, mutta totta, Sadepesu todellakin toimii sateella niinkuin luvataan! Oli hauska katsoa ajaessa ajoviiman pyyhkiessä auton pintaa, auton ikkunapinnoilla liukkaasti liikkuvia pisaroita. Sadepesu siis poistaa auton pinnasta pintajännityksen ja kun pinta hylkii vettä ja ei lika tartu pintaan niin helposti.

Käytän Seatin pesussa vähintään kerran, jopa kahdesti viikossa. Lähin Juhlapesun pesula sijaitsee kilometrin päässä kotoani. Usein, kun tulen tien päältä pitkästä matkasta likaisella autolla, ajan pesun kautta. Saan auton autohalliin kuivumaan ja seuraavan kerran on mukava lähteä taas puhtaalla autolla liikkeelle. Tavaraakin kulkee usein mukana, joten vaatteetkin pysyvät puhtaampana kuormaustouhuissa, kun auto on puhdas.

Turvallisuus on minulle myös tärkeä syy pitää autoni puhtaana. Puhtaiden ikkunoiden läpi näkee paremmin, pimeällä ajaessa likaisten lasien ja peilien kautta myös takana tulevaa auton etäisyyttä on vaikeampi arvioida. Joskus pitkää matkaa ajaessani saatan käyttää auton myös reitin varrella olevassa Juhlapesussa.

Minulla on ollut autoni hanskalokerossa aiemmin myös työsuhdeautoilijan autopesuihin oikeuttava maksukortti. Siltikin autopesu tulee  hoidettua useammin kuin koskaan aiemmin, sillä Juhlapesun konsepti on mitä vaivattominta autonpesua.

-manu-

LUE MYÖS:

Autoa siivottu vuoteen – pitäisikö suorittaa sisäpesu?

Alfan vanteet uuteen kiiltoon pikkubudjetilla!

 

Manu Tuppurainen

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.