Pieni tarra saattoi säästää hetkessä pari sataa euroa

Kaupallisessa yhteistyössä: Carglass

Se oli vain pieni napsahdus Kehä 1:llä – ja tuulilasissa samantien tähden muotoinen kiveniskemä.

Ajoin elokuisena iltana pitkin Kehä 1:stä itään, kun näin ilmassa vilauksen lentävästä esineestä, kivestä – samantien kuului napsahdus.

Edessä ajavan auton takapyörästä sinkoutui kivi suoraan autoani kohti ja kivi jysähti keskelle tuulilasia. Kirosin mielessäni. Tuulilasi oli vaihdettu vasta viime talvena Carglass Herttoniemessä ja oli vielä todella hyvässä kunnossa. Kerroimme tuulilasinvaihdosta helmikuussa blogissamme.

Kiveniskemä alkoi laajentua heti silmieni edessä. Pudotin nopeuttani ja ajoin samantien kehätieltä ulos rampille ja pysäytin auton läheiselle parkkipaikalle. Kaivoin auton hansikaslokerosta tuulilasitarran, joita olin ottanut autooni Carglassilta talven tuulilasinvaihdon yhteydessä.

Pyyhin hupparin hihalla tuulilasia puhtaaksi, onneksi oli kuiva kesäinen keli ja länttäsin tarran kiveniskemän päälle. Painoin sormella tiukasti tarraa kiinni, ja toivoin, että kiveniskemä ei lähtisi enää laajentumaan.

Liikkeelle ja kotia kohti. Taisin selvitä säikähdyksellä, tuon pystyy ehkä korjaamaan, ajattelin. Tähden muotoisen kiveniskemän sakarat eivät enää edenneet tuulilasilla. Mehän tiedämme, että kiveniskemä voi edetä hyvinkin nopeasti isoksi halkeamaksi auton tuulilasissa.

Kotona avasin tietokoneen ja klikkasin itseni Carglassin nettisivuille – sain seuraavaksi päiväksi tuulilasin korjausajan. Kiveniskemän korjaus ei Carglassilla maksa mitään, ei edes omavastuuta, ainoastaan sen vaivan, että ajaa autonsa korjaukseen.

Mitä ripeämpi korjauksen suhteen on, sitä parempi on myös lopputulos, kun kiveniskemään ei ehdi kertyä kosteutta ja likaa. Tarrahan ei estä lasia halkeamasta.

Seuraavana päivänä Carglassin korjaamolla minua oli vastassa asentaja Jarmo Lahtinen. Hän otti autoni tuulilasin korjattavaksi.

Lahtinen arvioi, että korjaus mitä todennäköisimmin onnistuisi. Juhlin mielessäni samantien. Pienen pieni auton hansikaslokerosta löytynyt tarra säästi minulta siis vakuutusyhtiön omavastuun, joka autoni vakuutuksessa on 200 euroa. Kiveniskemä ei ollut mikään pikkunapsahdus. Jos tuulilasitarraa ei olisi ollut, kiveniskemä olisi lähtenyt todennäköisesti laajenemaan – niin kuin se teki jo sen muutaman sadan metrin matkalla, kunnes pääsin kehätieltä ulos.

Lahtinen alkoi korjata tuulilasia. Ensiksi hän mittasi tuulilasin lämpötilan, se täytyy olla nollan ja 29 asteen välillä, jotta korjaus onnistuisi. 

Kun lämpötila oli passeli, hän kaivoi pienellä piikillä kiveniskemää hieman lisää auki, jotta saa myöhemmin hartsitäytteen reikään paremmin. Sen jälkeen vuorossa oli kiveniskemän reiän puhdistaminen, se täytyy imeä kaikesta liasta ja murusta tyhjäksi, jotta hartsin saa levittymään reikään paremmin.

Puhdistuksen jälkeen laitteeseen asennettiin täyttöpää, jonka jälkeen tuulilasin korjaamiseen käytettävä laite alkoi täyttää reikään automaattisesti hartsia. Painetta apuna käyttäen hartsi saadaan täyttämään mitä todennäköisimmin pienetkin halkeaman haarat lasissa.

Kun hartsi on lasissa, se kovetettiin UV-valolla ja sen jälkeen lasin pinnalta hiottiin ylimääräinen hartsi pois ja pinta kiillotettiin vielä. Lahtinen myös puhdisti kaikki Seatin ikkunat – Carglassilla palveluun kuuluu myös auton muiden lasien peseminen.

Koko toimenpide kesti noin puoli tuntia ja se onnistui todellakin täydellisesti. Lasiin jäi vain pieni jälki, jota ei erota, jos ei osaa katsoa oikeasta kohdasta. Mikä parasta, rahaa säästyi vakuutuksen omavastuun verran, kun koko lasia ei tarvinnut vaihtaa. 

Tuulilasitarroja kannattaa pitää ehdottomasti auton hansikaslokerossa. Jos sellaisia ei jo ole, kannattaa niitä käydä hakemassa lähimmästä Carglassin toimipisteestä.

-manu-

1 thought on “Pieni tarra saattoi säästää hetkessä pari sataa euroa”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.