Teho-Focus myyty! Miten tässä näin kävi? Katso video

Oli hiljainen iltapäivä töissä, koska COVID-19. 400-neliön toimistotilassa oli normaalin 25 henkilön sijaan kolme ihmistä: copywriter yhdessä päässä, toimitusjohtaja toisessa päässä liiketilaa ja minä siinä keskellä editoimassa videoeditointi-ohjelman kimpussa. Jokaisella oli kiire, mutta normaalisti oli sitä säesti puheensorina, kahvikoneen käyntiääni ja neuvotteluhuoneiden ovet. Nyt ei. Ei ihan normaalia mainostoimiston arkea. Samperin pöpö. Mene pois.

Sitten luuri soi. Tuntematon numero. Soittaja meni jämäkästi alle 10 sekunnissa asiaan. Ammattilainen, ajattelin. Ei jaarittelua, ei pehmittelyä vaan napakka ehdotus. Minulla oli jotain mitä hän halusi: teho-Focus, Ford Focus RS tehdastakuulla ja maltillisilla kilometreillä. Lupasin palata asiaan heti, kun pääsen sopivaan hetkeen ja paikkaan.

Ford Focus RS laittoi riman korkealle. Seuraavan auton pitää tarjoilla sama teatteri ja ajonautinto isommassa paketissa.


Jätin tietokoneen renderöimään ja otin neuvoa antavan kahvipaussin. Tietenkin ostajaehdokas – ammattiautomyyjä päivätyöltään – oli jo saanut tarjouksia muualta ja paljon halvemmalla. Ja tietenkin hän halusi edetä nopeasti. Aikapaine asetettu. Bluffia vai totta? Olisin tietysti voinut soittaa liikkeeseen, josta ostajaehdokas oli muka tarjouksen saanut ja valeostella käteisellä autoa. Kenties tarjouksen oikea laita ja hinta olisi selvinnyt siinä. Mutta, näääh…

Halusin yhtä äkkiä asian helpoksi. Päätin olla tekemättä salapoliisityötä verukkeilla: säätö, outo fiilis ja luotettavalta vaikuttava ostaja. Niinpä, tarkastin Nettiautosta päivän RS-tarjonnan. Joitain samankaltaisia tehdastakuulla varustettuja löytyi, muttei yhtään Nitrous blue -värissä. Yritin mennä väri ja asentamani K&N ilmanottosarja edellä. Vastatarjoukseni laitoin hieman alle markkinahinnan. Tästä alkoi tekstiviestipallottelu, jota kesti päivän verran.

Hinnasta ja yksityiskohdista päästiin yhteisymmärrykseen torstaina. Teho-Focus vaihtaisi omistajaa viikonlopun jälkeen tiistaina.

Maanantai-iltana siivosin autoa sisältä ja jätin hyvästit. Tiistaina ajelin viimeiset kilometrit Vantaan Petikon Kamuxille, minne kaupanteko sovittiin. Hauska yhteensattuma, että puolitoista vuotta aiemmin ostin auton samaisesta paikasta. Kaupanteko meni rutiinilla ja sainpa RS:llä vielä kyydin juna-asemalle.

Seuraavaksi edessä onkin seuraavan kulkineen hommaaminen. Käyttöauto, huvivehje vai näiden yhdistelmä? Budjettiratkaisu vai all-in? Tilaa pitäisi olla Focusta enemmän tai sitten pitää olla erikseen harrastekärry ja järkipeli.

Ehdotuksia?

-jussi-

1 thought on “Teho-Focus myyty! Miten tässä näin kävi? Katso video”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.